Храна без химикали

Венета Кирилова

Храна без химикали

Намирам се в Северозападна България, в Козлодуй. Градинарствам, защото искам да покажа на хората, че може да отгледаш храната си без химикали и без изкуствени торове. Знаете ли, че “съжителството” на определени зеленчуци помага на почвата да запази хранителните си запаси? Това, с което се храни единия зеленчук, се отделя от другия! Науката, която се занимава с това, се нарича Алелопатия.Природата ни е дала лек за всяка градинарска ситуация. Срещу вредители използваме билки! Почвата в оранжерията ми подхранвам с птича тор – обеззаразена и гранулирана, с каменно брашно с 19 минерала и счукани черупки от яйца. Градината навън обогатявам с каменно брашно и птича тор. Като превенция ползвам нано-сяра.Природосъобразното градинарство е лесно! Особено, когато знам, че децата и семейството ми отглеждаме чиста и питателна храна.

Моят подарък: Ела и си избери кошница зеленчуци подарък!

Сезонна кошница за проба

Как можеш да знаеш дали моите зеленчуци са ти симпатични и дали искаш да слагаш салата на децата си от моята градина? Много лесно! Ела, доведи, ако искаш, и децата си, ще се разходим заедно из градината ми. Ще ти покажа лехите, ще ти разкажа как се грижа за зеленчуците.Ще си избереш, каквото ти харесва, за проба и ако се убедиш, че моята градина е мястото за твоята храна – ще се радвам да снабдявам твоята трапеза!Имам и един трик – деца, които не обичат много зеленчуци, изведнъж прояждат всичко полезно, когато си го откъснат сами!

Пиши на Венета

Какво можеш да имаш още от мен?

Сезонни зеленчуци и плодове

В градината имам домати – няколко десетки директни сорта в различни цветове – като почнем от бели, зелени, жълти, оранжеви, розови, тъмнорозови, червени, зебра, сини, кафеви и черни с различна форма и големина. Краставици – 6 сорта. Сладък пипер, чушлета – сладки и люти. Патладжан – бял, розов и черен. Зелен боб, аспержов боб – ползва се зелен като самите шушулки са от 50 до 70 см дълги. Картофи, батати. Няколко сорта тиквички, тикви. Царевица за варене и пуклива. 3 цвята моркови, пащърнак, цвекло. Подправки и билки – копър, магданоз, джоджен, мента, мащерка, маточина и други. Пъпеши и дини. Пъпешова краставица и мексиканска краставица. Мелотрия.Пиши ми тук, ако искаш да се снабдиш със зеленчуци от моята чиста градина!

Семена

При мен ще намериш семена от домати, пипер, чушлета, краставици, тикви, царевица, аспержов боб, от билки и подправки.Пиши ми, ако те интересува нещо конкетно, тъй като не мога да изброя всичко, с което разполагам. Но ако ти трябват семена от чисто отгледани растения, на правилното място си.Пиши ми тук и ме попитай за семена!

Пиши на Венета

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички