Училище за будни деца… и родители

Петя Ангелова

Училище за будни деца… и родители

Аз съм Петя Ангелова – учител по душа, майка на две момчета. Отраснала съм в семейство на учители, които обичаха работата си и учениците си, и любовта ми към образованието е дълбоко вкоренена в мен. Само че с това събрах и изключително негодувание към настоящата традиционна държавна образователна система и от няколко години мечтая да направя различно училище – Истинско.От тази година в гр. Шумен вече функционира училище, включващо най-съвременните и психологически-обосновани методи на учене – Училище за Будни деца. Неговата цел е да образова децата чрез методи, които развиват максимално естествения детски потенциал. В него в момента учат деца на възраст от 6 до 11 г. Опитът показа, че при нас се записват и остават деца с лидерски качества, които не се вписват „в калъпиращ“ модел на образование.Законите на сугестопедията са основополагащи в нашето Училище. Любов и Свобода в техния най-чист смисъл, са първите два. Държим на ученето чрез преживяване, развиване на индивидуалните таланти, на работата в подкрепящи се групи, на взаимно уважение и разбирателство. В моето разбиране за начално образование то трябва да дава възможности за докосване до изкуството, осъзнаване на мястото ни в околната среда (включително класната стая и хората околи нас) и грижата за нея, както и неограничен достъп до научна информация, която да бъде изследвана с любопитство и отворено съзнание.  Нашите предмети в момента са: „Инстинкт, реакция и гъвкавост“, „Ритъм и мелодия“, „Будно четене“, „Шумна математика“, „Емоционална интелигентност чрез творчество“, „Английски език в игри и реални ситуации“, „Наука за гении“, „Изобразително изкуство“, „Калиграфия“, „Логика“, „Здравословно хранене“, „Етика и поведение“

Моят подарък: Открий ключа към гениалността на твоето дете!

Среща-разговор за откриване на типа интелигентност

Най-травмиращото и безполезно твърдение, което сме чували в училище, е това, че децата могат да са глупави и умни. Това са субективни епитети, които спират човек в неговото развитие. Реалността показва, че по-скоро има различни хора, които притежават различен тип интелигентност. Когато открием кой тип интелигентност притежава нашето дете, сме открили ключа към неговата гениалност. Съответно да работим за нейното развитие. Ние имаме опит в това, предвид факта, че винаги започваме с такъв тест с нашите ученици.Каня ви на 30 -минутна среща-разговор – с вас и вашето дете – за откриване на типа интелигентност. В нея ще се запознаем, ще поговорим напълно естествено, отговаряйки си на няколко базови въпроса. Това ще ни даде възможност да попълним в последствие информацията и да определим кой тип интелигентност работи най-много при Вашето дете.

Пиши на Петя

Какво можеш да имаш още от мен?

Училище за будни деца в Шумен

Казват, че шуменци са късметлии – и когато родителите в нашето Училище за будни деца хвалят работата ни, честно казано ми става малко… неудобно, но едновременно с това и гордо.Да, ние създадохме истинско училище за будни деца! С нови методи на работа! С умно учене. С интегриране не само на важните науки, но и на принципи за решаване на проблеми, създаване на отношения и създаване на навици към грижата за ума си.През лятото работим целодневно, а през учебната година полудневно.Ако си от Шумен или околността, пиши ми тук, за да ти разкажа повече!

Онлайн училище за будни родители

Всички искаме да имаме будни деца. Да са умни, да не следват сляпо авторитети, но и да не са вредни за себе си. Да умеят да учат, но и да планират. Да не са жертви, а герои на живота си.В онлайн училището за будни родители заедно изследваме основните принципи, които искаме да предадем на децата си – ценностната система, какво искаме да учат, как искаме да учат, какви модели на поведение искаме да внедрим в тях. И най-вече как да изградим деца-победители в света, в който живеем! Пиши ми тук, за да ти разкажа повече!

Английски за деца по метода Сугестопедия

Знаете ли, че всъщност децата са не претоварени, а не достатъчно натоварени? Сигурно ви шокирах. Но наистина детският мозък е като гъба, стига да поднесем информацията по правилния начин.Със сугестопедия децата научават 3-5 пъти по-голям материал в нормалното време за учене, като те самите не усещат, че получават повече информация от обичайното.Как става това? Пишете ми, за да ви разкажа повече за метода – той е уникален, изцяло научно базиран и с невероятни практически резултати.Пиши ми тук, за да ти разкажа повече!

Пиши на Петя

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички