Изкуството да живееш извън Матрицата

Кристина Ангелова

Изкуството да живееш извън Матрицата

За по-лесно ще започна отзад напред, както казва една моя приятелка. Напоследък се представям като Тина. През последните години влязох в света на растенията, и те влязоха в мен и в моя дом с всичките му обитатели.Участвах в няколко курса по билкарство, четох, наблюдавах, взаймодействах с растенията и те с мен. Доста работа свърших и в зеленчуковата градина, въпреки че възприех „мързеливото“ no-till градинарство (градинарство без прекопаване) като базов подход в нашата Ангеловата градина. Обучавах се в Природно Земеделие, Пермакултурен дизайн и практики и така до случването на съвършената ми еко-система в Ангеловата градина, където отглеждам храната за семейството си.Изследвах човешкото тяло с различните му системи, както и идеята за здраве през различни методи и школи на йога. Продължих да се уча за невидимото и вътрешния ни свят, осъзнах мъдростта на Древните Даоси и изключително много ми допадна техния прост и лесен подход към човешкото тяло.…И така… натрупах Ресурс.Ресурс от знание, което всички сме забравили, а е част от нас. Дори не бих отделила знанието за растенията и телата ни, като нещо извън нас. Ние живеем с тях, те – с нас. Симбиоза.Този Ресурс започна да напира, да излиза навън и осъзнах, че е пълно хабене на Енергия, ако го държа в мен. Все едно запушвам тръба и водата не може да стигне до жадните.Всичко това беше съпътствано от процес на дълбока трансформация, който ме отведе до момента в който преустанових 20 годишната си адвокатска практика и дадох отпуск на адвокат Кристина Костова.Сключих граждански брак с дългогодишния си партнъор и една сутрин се събудих като госпожа Кристина Ангелова или ТинаКрис, тази за която ви разказах по – горе.

Моят подарък: Енергиен шот 10 минутна практика за изключване от Матрицата

Според Даосите през тялото ни преминават 12 основни меридиана, през който тече универсалната енергия „чи“ (наричана още “ки“или „ци“)Тези меридиани захранват различните органи и системи в тялото ни с енергия и тайната на здравето е да ги поддържаме постоянно отворени и проходими за нея.Както ви казах по-горе мъдрите Даоси са измислили съвсем простички и лесни за изпълнение практики за здраве.Практиката, която предлагам представлява изтупване и създаване на проходимост за енергията в основните меридиани и главни точки, които я транспортират до органите и системите ни.Практиката действа като енергиен шот и връща тялото ни в изначалната негова позиция на стълб – проводник на изобилната лечебна енергия протичаща между Небето и Земята. Да, тя е тук, от нас се иска само да сме отворени за нея и да я допуснем в телата си.Ще се радвам да включите практиката в ежедневната си рутина и ако не друго, поне да подобрим настроението си и да се върнем в състоянието на лекота при справяне с ежедневните си задачи.

Пиши на Кристина

Какво можеш да имаш още от мен?

Кадила – или малкото чудо, чрез което билките влизат в твоя ден

За мен е лесно да бъда контакт с растенията и да бъда ежедневно близо до земята и пръстта, която ме зарежда – аз живея на село.Но какво ако съм в апартамент в града и ям изкуствена храна, мириша растения парфюмирани изкуствено с неестествени ароматни композиции, гледам пластмасови цветя и поддържам изкуствено здраве?Търсейки подход как да настаня билките в апартамент в градска среда и вдъхновена от билковите обучения през които преминах започнах да използвам и предлагам т.нар. Кадила – ръчно изработени инструменти за нагряване на билки.При каденето и нагряването на вече изсушените билки  етеричните масла от тях се разтварят и се издигат заедно с дима.Вдишването на дима е най-прекия и естествен път  на етеричните масла до тялото ни.Ароматните молекули, които се отделят при каденето / опушването действат лечебно на белите дробове, мозъка, кожата -антибактериално и антисептично.От древни времена предците ни от всяка култура са поставяли в огъня растения и са опушвали с билки- по време на церемонии, чествания, сватби, изцеления, както при раждане, така и при смърт,  в болнични стаи или просто за защита на дома и пространството.Един час опушване / кадене в пространство осигурява неговата защита и чистота за 24 часа.Пиши ми тук, за да ти разкажа още за кадилата и да разгледаш колко са красиви!

Оф грид преживявания

В Ангеловата градина Царят е Дионисий, носещ изобилие и плодородие.Царица е Красотата.А дълбко в Красотата се крие здравето.Няма как нещо красиво да не повдигне духа ти.Затова в Ангеловата градина организираме различни по вид събития за споделяне на Красота, Хармония и Здраве.Правим бобени церемонии, създаваме под звездите плетени мандали, пеем около огъня, заземяваме се, ядем вкусна истинска храна от глинените делви заровени в огнището, вдишваме от въздуха на свободата без телефони, без графици, само чистота.На тези събития около нас често щъкат деца – и се учат как да живеят в баланс, сред будни души, в природата.Ако искаш да разбереш кое е следващото ми събитие, пиши ми тук и ще ти разкажа!

Естествени мазила и елексири

Моят любим учител Емил Елмазов казва: „Замисли се – Имаш  ли Храна, която не натравя; ….Имаш ли Медицина, която не те осакатява …Имаш ли Енергия, която не те разорява?“Мотивирани от желанието да доближим билките до хората и обратно, в Ангеловата градина създаваме и предлагамехрана, която не натравяелексири и мазила за тяло и  коса, които не осакатяват. Всичко от енергията на светлината, хармонията и красотата.Слънцезащитни кремове, мазила за кожа за различни състояния, билки, сокове – много неща ще намериш при мен.Просто попитай и аз ще ти разкажа какво ново има при мен в момента!

Пиши на Кристина
No items found.

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички