Художник

Паола Минеков

Художник

Как се става художник? Рисувам от малка. Родителите ми са хора на изкуството, приятелите им бяха художници и аз се навъртах покрай тях. Баща ми е един от най-известните български скулптори и ми е бил учител в гимназията, както естествено и вкъщи. Може би бях около 9 годишна, когато започнах уроци по рисуване, за да се подготвя за прием в художествената гимназия. По-късно продължих в Институт Авни в Израел и Академията Вилем де Конинг в Ротердам, Нидерландия. В България образованието в ранна възраст е много практически насочено и дава много добра база в техническо отношение. В академията в Холандия беше обратното, там технически реално нямаше никакво образование, основната част от образованието беше да бъдем подготвени да се справяме с различни ситуации и предизвикателства, да можем да се самообразоваме сами. Комбинацията от тези два тотално различни начина на обучение ми е помогнала да създам собствено мнение, стил и мислене, както и да не се затруднявам технически с неща като пропорции и преспектива.Основните ми колекции кръжат около темите „балерини“, „цирк“, „града“. Харесва ми идеята да преваплатя движението и енергията на танцьорите и акробатите в рисунка, която да не изглежда статична. Възхитително е, че те са физически здрави и силни атлети, а изглеждат толкова грациозни, елегантни и леки в танца.А градовете като сюжет идват от там, че аз съм градско момиче. Винали ми е била интересна урбанистичната среда, промените на архитектурата през вековете, които ни разказват за нравите и вкуса на хората, за това как повечето големи градове и центрове са строени около вода, защото водата е живот, за енергията на много хора на едно място, бърз живот, трафик, движение, от срещи с хора от различни култури до миризми на храни от различни държави.В града се чувствам у дома си.

Моят подарък: Арт каталог на Паола Минеков!

Твоето парченце изкуство у дома на холната масичка

Спомням си, че като дете разлиствах една цветна книга със снимки от световно известната галерия на старите майстори в Дрезден. Докато майка ми се опитваше да ме храни с лъжицата в устата, вместо да гледам детски книжки, гледах илюстрации на класическото изкуство. И то с изключителен интерес.Сега искам да ти подаря моя арт каталог с илюстрации на моите картини и парченца „изкуство от живота“. Надявам се да направи дома ти красив и одухотворен.

Пиши на Паола

Какво можеш да имаш още от мен?

Картини

За картини не се говори с думи, те трябва да се видят.Затова ти предлагам директно да кликнеш на линка и да разгледаш колекциите Танцьорки, Цирк и градове.Те са нежни, елегантни и цветни.Оригиналите са прекрасни, има възможност и за принтове.Пиши ми тук за повече информация!

Дигитални портрети

Хубавото на дигиталните портрети е, че стават прекрасни картини за дома, но могат и да се размножават – по един портрет на внучето в дома на всяка баба, например.Освен като рамкирани портрети, могат да се използват и като принт върху чаши, възглавници, домашни аксесоари.А добрата новина е, че няма значение къде по света се намираш! Дигиталните портрети пътуват лесно по всяка точка на света.Пиши ми тук, за да ти разкажа повече!

Мозайки и стенопис

Твоят офис или дом няма да бъдат обикновени, ако в тях има мозайка или стенопис!Тези проекти винаги впечатляват и правят интериора изискан.А дете, което в детската си стая отраства сред изкуство, развива съвсем различен усет за естетика – убедена съм в това.Уловката? Моят дом е в Англия. Рядко работя проекти в чужбина. Но ако имаш нещо предвид, пиши и ще обсъдим опциите.

Пиши на Паола

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички