Матраци и текстилни изделия за дома от вълна

Роси Петрова

Матраци и текстилни изделия за дома от чиста вълна

Бях архитект от 4 години, когато беше на път да се роди първото ни дете. Бяхме подготвили всичко – ремонтирано жилище, нови мебели, точно както правим обикновено преди да се появи бебе в семейството. И това даде съвсем различна посока на живота ми! Още с раждането синът ни имаше много чести здравословни проблеми – запушен нос, кашлица, бронхеолити, алергии – основно проблеми с дихателната система, никога не е боледувал от уши, като другите деца. И тогава, понеже помощ не идваше от никъде, започнах да проучвам какво се случва с детето ми.Оказа се, че домът ни е пълен с отровни химикали – всяко лепило, ламинат, боя, лак, матрак и мебел. Започнахме да изчистваме отровите от живота си, преместихме се в нов дом, който ремонтирахме изцяло с естествени материали! Беше ни трудно, бяхме принудени да направим всички мебели съвсем простичко сами. Но да намеря изцяло естествен текстил – за леглата, диваните, завивките – се оказа нелека задача. Наложи се да създам решения сама – и решението беше вълна! Още първата вечер в новия ни дом синът ми спа спокойно и дишането му беше нормално и безшумно! Беше истинско чудо!И така започна моето вълнено приключение! Вълната е вълшебен материал! Елиминира вредните химикали и не допуска развитие на мухъл. Започнах да създавам матраци, възглавници, по-късно и други изделия изцяло от чисти и естествени материали – дори и конците, с които са зашити, са естествени. Нарекох начинанието си Home of Wool – Домът на вълната – и това се превърна в моя мисия и живот!

Моят подарък: 60-те опасни химикала в твоя матрак!

Pdf книжка

Знаете ли какво всъщност се съдържа в матраците, върху които спим ние, децата ни и всички наши любими хора? Оказва се, че има повече от 60 вредни химикала, които се отразяват на здравето ни по един или друг начин.Аз и колегите ми събрахме тази ценна информация в малка книжка, която сега ви подарявам. Защото знанието е сила!

Пиши на Роси

Какво можеш да имаш още от мен?

Матраци и топ матраци от вълна

В „обикновения“ матрак има над 60 различни токсични химикала, наричат се Летливи органични съединения (VOCs).Точно те бяха причината за здравосливните проблеми на моя син и влияят опасно на всички нас.Нашите матраци са от чиста вълна. Вълната е невероятен материал – не запарва и е изключително удобна, защото дава несравнима с друг материал опора на тялото.Можеш да избереш размера на матрака си, дебелината, формата, дизайна, плата!Пиши ни тук ако искаш да получиш повече информация за матраците или директно разгледай на уеб сайта ни!

Възглавници от вълна

Ако искаш да започнеш да премахваш токсичните материали от дома си, най-лесно е да започнеш с възглавницата. Смениш ли възглавницата, вече елиминираш часове в досег с изкуствени материали всеки ден.Нашите възглавници са с пълнеж от чиста, сертифицирана вълна. Формата им е направена така, че да дава опора и правилна позиция по време на сън.Човек би помислил, че трябва да направи компромис с комфорта си в името на здравето си, нали? Не! Създали сме ергономични възглавници, възглавници за бременни, за различни тренировки, в различни форми.Дори можеш да регулираш височината на възглавницата си като контролираш количеството на пълнежа в нея!Ако искаш да научиш повече, пиши на колегите ми тук или разгледай вариантите онлайн!

Вълненото легло на твоето бебе

Бебетата и децата ни тепърва изграждат защитата си от околния свят на химикали и патогени. Има толкова много, с което трябва да се справя малкият организъм!А бебетата прекарват в леглото, кошчето и количката си най-много време и имат пряк допир с материите там.За да ги предпазим от дихателни и кожни проблеми, от алергии, сме създали различни варианти на детски матраци – без химикали и синтетика, без забавители на горенето, багрила и лепила.Матраците са естествено устойчиви към акари, плесен, микроби и бактерии. Имат сертификати GOTs и Oeko-Tex за качество и чистота.Не случайно сме се нарекли Home of Wool – Домът на вълната. Да имаш чист и безопасен дом за теб и децата ти е възможно!Задай ни всеки въпрос, който те вълнува, ето тук!

Пиши на Роси

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички