Дървени мебели и аксесоари

Георги Иванов

Дървени мебели и аксесоари

Аз съм Георги от Попово. Инженер по образование, заварчик по професия и дърводелец по призвание. Някога, когато бях дете на 6г. моят дядо ми подари първият комплект за дърводелство и от тогава все искам да правя неща с ръцете си.  Обичам дървото, обичам красотата, която му е дала природата. То е жив материал и в ръцете на човек може да стане дори и Пинокио. Лампите и мебелите, които изработвам, имат за цел да вдъхват уют и топлина във всеки дом или офис, а да се чувстваш у дома си в офиса е безценно.  Защо дърво? Непотребното за един е съкровище за друг, затова обичам да му вдъхвам нов живот, да го спася от печката. Съчетаването на различни естествени материали помага да запазим връзката със земята. Когато изработвам мебели се стремя да запазя естествените дървесни форми и в същото време да са функционални.  Любовта към природата за мен е важна и бих искал да предам това на следващото поколение, да възпитам у младите чувства на уважение. Важно е също и да се научат, че всичко от което имаме нужда е около нас, трябва да умеем да го виждаме…

Моят подарък: Дървен ключодържател с гравирано име

Преди време майка ми, която е фризьорка, ме помоли да и напечатам ценовата листа за фризьорския салон. Аз пък съм дърводелец. Да седна на компютъра и да пиша документ – мъчителна работа. Затова хванах едно парче дърво и и гравирах ценовата листа върху него! Представяте си в какъв хит се превърна дървената ценова листа! Докато се чудех какво мога да ви подаря, в ума ми се въртеше този случай и накрая се сетих – дървен ключодържател с гравирано име (може и някоя друга думичка)! Топлината на дървото, енергията на твоето име – в твоя джоб! Ако сте наблизо – елате ми на гости в работилницата в Попово. Ако сте далеч, ще ви го изпратя по пощата (само ще помоля за пощенските разходи).

Пиши на Георги

Какво можеш да имаш още от мен?

Лампи и аксесоари

При мен можеш да намериш дървени, естествени аксесоари за дома.  При дървените лампи често запазвам естествената форма на дървото. Понякога използвам канап, понякога съчетавам с други материали.  Създавам и фенери, поставки за вино, малки масички, дървени часовници, кутии за бижута – всичко, за което едно парче дърво може да ме вдъхнови.  Една картина струва колкото 1000 думи, затова разгледай тук моделите.  А ако искаш да ме попиташ за модел, който да подхожда на твоя интериор, пиши ми директно тук!

Дървени мебели

Правя и масивни дървени мебели – например традиционни ниски маси с трикраки столчета, пейки, маси за хранене или холни масички и рустикални мебели. Можеш да разгледаш интересни варианти тук. А ако искаш да ми разкажеш от какво имаш нужда, пиши ми директно тук.

Работилница за млади дърводелци

Работилниците за млади дърводелци се случват обикновено в почивните дни.  Всяка работилница си има тема – правим дървени кутии или дървени играчки, дървени пъзели и други подходящи проекти.  Учим се да обработваме дърво на ръка като почти не използваме обичайните за една дърводелска работилница електрически машини.  Работилниците са с продължителност около 2 часа.  Ако искаш да попиташ кога е следващата работилница и на каква тема, пиши ми тук.

Пиши на Георги

Назад

Това е началото!
Обратно към всички

Напред

Това е края на пътя!
Обратно към всички